Upanje in zmaga nad zlom v svetu – predavanje p.Peter Vrabec OFM, eksorcist

 

Frančiškanski pater iz novomeškega samostana p.Peter Vrabec je uradni eksorcist novomeške škofije. Zelo dejaven je tudi pri gibanju Prenova v Duhu, kjer večkrat daruje svete maše za ozdravljenje. Je tudi pisec in avtor večih knjig, zelo priznan pa je tudi kot predavatelj po drugih državah in v Medžugorju. Priznan je kot izreden spovednik. Svoje delo posveča karizmatičnim gibanjem v Katoliški Cerkvi na Slovenskem.
Na predavanju nam bo spregovoril o svojem delu, ki ga opravlja in nam osvetlil nekaj vidikov, kako se posameznik reši zla v današnjem svetu. Opogumil nas bo, da obstaja upanje na rešitev, če si človek resnično prizadeva premagati greh.

Rojen je v Ljubljani 1949, maturiral na klasični gimnaziji v Ljubljani. Študiral je angleški in francoski jezik, diplomiral 1976 na FF v Ljubljani. Po služenju vojaškega roka je delal kot prevajalec za ta dva jezika na Zavodu za znanstveno in tehnično sodelovanje in v podjetju RUDIS. Delal je tudi 3 leta na gradbiščih v severni Afriki (Alžirija) in doživel dragocene izkušnje v zvezi z muslimani in islamom.

V vsem tem času odraslosti se je precej izgubil v svojem odnosu do Boga. Leta 1984 pa se je na romanju v Medjugorju vrnil, 6 let kasneje pa pri 40 letih starosti odločil za duhovništvo. Posvečen je bil kot frančiškan l.1998 v Ljubljani. Kot diakon in duhovnik je služboval v Novi Gorici, Ljubljani, Novi Štifti, na Brezjah, Škofji Loki, Kamniku in zdaj že 5 let v Novem mestu. Od leta 2014 je uradni eksorcist za NM škofijo.