Humanitarna akcija

Epidemija koronavirusa COVID-19 prinaša v našo občino tudi hudo humanitarno krizo. Mnoge naše družine, ki jim dobrodelne organizacije in posamezniki na Škofljici že pomagamo, bodo potisnjene v težko situacijo, ki so ji že brez tega, v mnogih primerih, težko kos. Predvidevamo, da se bodo dosedanjim prejemnikom pomoči pridružili tudi številni novi prosilci, ki bodo verjetno ostali brez službe, posledično pa se bodo znašli v finančni stiski. Marsikdo, ki bo še imel službo, pa ne bo mogel delati še nekaj mesecev, ker bo njegovo podjetje zaprto.
Otroci, družine, starejši … bodo tako postali finančno odvisni od drugih. Dohodkov ne bo, položnice bodo ostale, po hrano bo še vedno potrebno v trgovino.

Župnijska Karitas Škofljica je že v tem tednu razdelila več kot tri tone hrane, ki jo je nakupila iz lastnih sredstev, prejela od Škofijske Karitas Ljubljana ali iz Evropske pomoči. OŠ Škofljica je zagotovila otrokom, ki tega nimajo, prenosne računalnike in topel obrok, posamezniki vsak dan skuhajo in razdelijo okrog 50 toplih obrokov za socialno šibke … Potrebe pa se večajo iz dneva v dan.
Ker verjamemo, da smo skupaj močnejši, smo posamezniki, društva, Občina Škofljica, Vrtec Škofljica, Osnovna šola Škofljica in dobrodelne organizacije v občini že sedaj pristopili k skupnemu dobru za boj proti posledicam, ki jih bodo prinesle izredne razmere. Enotno smo se odločili, da v naši občini ne smemo dopustiti revščine!

Največja potreba je seveda po finančnih sredstvih, s katerimi bomo lahko takoj pomagali pomoči potrebnim. Sredstva bomo zbirali na tekoči račun Župnijske Karitas Škofljica, kamor se bo lahko zatekel po pomoč prav vsak naš občan.
Skupaj organiziramo akcijo z naslovom »Mladi z nasmehom za starejše«, s katero bomo zbirali sredstva s pomočjo naših otrok, mladine in ostalih donatorjev. V prihodnjih dneh se bo na Facebooku in Instagramu zvrstilo kar nekaj akcij s skupnim imenovalcem, o katerih vas bomo sproti obveščali po omenjenih kanalih.

Iskreno si želimo, da bi lahko pomagali vsem našim občankam in občanom, zato vas prosimo za donacijo. Darujete lahko po svojih zmožnostih, četudi le en evro.  Upamo, da nam boste z veseljem pomagali, zato se vam v imenu vseh pomoči potrebnih že vnaprej zahvaljujemo.

 

Župnijska Karitas Škofljica
Župnijska Karitas Želimlje
Občina Škofljica
OŠ Škofljica
Vrtec Škofljica
Društvo prijateljev mladine Lavrica
Kulturno društvo Rom Pom Pom
Glasbena šola Lavrica
Bratovščina odraslih katoliških skavtinj in skavtov
in posamezniki

 

PODATKI ZA NAKAZILO DONACIJ

PREJEMNIK: Župnijska Karitas Škofljica
Šmarska cesta 25, 1291 Škofljica
NAMEN: COVID19-Mladi z nasmehom za starejše
TRR / IBAN: SI56 0430 2000 2669 812
BIC koda: KBMASI2X
sklic: 00 2020