Prenos svete maše iz župnijske cerkve

S pomočjo pridnih župljanov, smo uspeli že med velikonočnimi prazniki urediti prenos svete maše preko Facebook strani naše župnije. OB NEDELJAH OB 10. uri, bo tako, kot za velikonočne praznike, od jutri naprej mogoče redno spremljanje svete maše v živo. Ne vsak dan, le ob nedeljah. Primerno smo uredili zvok in sliko, da bo pripravljeno tudi za čas, ko se bomo lahko vrnili v cerkev, saj smo doslej precej improvizirali. Do pred kratkim je prenos v živo v ozadju izgledal nekako takole, kar je seveda bila samo začasna rešitev:

Kakšno stvar bomo poskusili še izboljšati, mlajše župljane, ki imajo Facebook pa prosimo, da poskusite predvsem starejšim omogočiti spremljanje svete maše iz domače župnijske cerkve. Uporabite lahko pametne telefone, tablične računalnike in prenosne računalnike.  Bodite iznajdljivi, da bo naša župnijska skupnost povezana vsaj preko video prenosa. Če ima kdo doma star računalnik, ki ga ne potrebuje, naj ga posodi ob nedeljah starejšemu sosedu v okolici svojega doma.

Še vedno pa velja priporočilo, da v kolikor pride do prekinitve prenosa, spremljate sveto mašo ob nedeljah ob 10.uri preko TV SLO2.