Prenosi svetih maš ob nedeljah ob 8. uri in šmarnic vsak dan ob 19. uri

Organizatorji prenosa svete maše in šmarnic v živo preko Facebook in Youtube strani župnije, vam sporočamo, da bomo tudi v bodoče omogočali spremljanje svete maše vsako nedeljo ob 8. uri, saj je v Sloveniji še vedno razglašena najvišja stopnja nevarnosti epidemije, kar se še lep čas ne bo spremenilo. Posnetek si lahko seveda ogledate tudi kasneje.

Kljub možnosti udeležbe vernikov ob zelo strogih ukrepih pri sveti maši, je namreč starejšim, bolnim ali ogroženim obisk svete maše po navodilu škofov, predvsem pa zdravnikov, odsvetovan do nadaljnega.

Tudi mi se zaradi nevarnosti držimo zelo strogih ukrepov in jih v najvišji možni meri izvajamo. Prenos urejava največ dva naenkrat (od te nedelje dalje spet samo eden), ki nosiva zaščitno opremo (maske in rokavice), si razkužujeva roke pred in po vstopu v cerkev, se drživa predpisane razdalje in sva skrajno previdna pri stikih med sabo, predvsem pa z g. župnikom. Najino delo se lahko kadarkoli prekine in popolnoma zaustavi, če bi kdo od naju dobil prehlad ali druge znake morebitne okužbe z novim koronavirusom. Da bi zagotovili čimmanjšo udeležbo, moramo včasih opravljati vlogo snemalca, pevca, bralca in še ministranta (samo zvonjenje) obenem. Delo pod takimi pogoji je izredno stresno in naporno pa tudi odgovorno in je v začetku zahtevalo tudi krajše usposabljanje, vendar vam v dogovoru z g. župnikom na ta način prinašamo Kristusa v vaš dom, da boste ostali zdravi in doma na varnem spremljali prenos svete maše iz domače župnijske cerkve.

Hvala tudi za vaše zahvale po sms-ih in telefonu ob zavedanju, da je delo v takih razmerah za nas nevarno bolj, kot v običajnih razmerah. Hkrati vas tudi prosimo, da ob morebitnem obisku svete maše v župnijski cerkvi resnično poskrbite za to, da boste samokritično upoštevali stroge ukrepe tudi vi.

 

Franci, Domen in Matevž