Ukrepi za preprečevanje okužbe s koronavirusom na cvetno nedeljo

V času cvetne nedelje vas naprošamo, da se strogo držite vseh predpisanih ukrepov za preprečevanje okužbe s koronavirusom:

 

  • V cerkvi se glede na velikost naše cerkve lahko naenkrat nahaja 49 posameznikov/družin/skupin oseb iz istega gospodinjstva. Za red in štetje vernikov bosta že pred pričetkom pred cerkvijo skrbela dva župljana. Že vnaprej se opravičujemo, če bo zaradi prevelikega števila vernikov potrebno, da se obrnete in sveto mašo spremljate na drugačen način.
  • Glede na veljavne odloke države, je dovoljeno zbiranje v okolici cerkve izključno 10 osebam, zato vas prosimo, da se v primeru, da v cerkvi zmanjka prostora, vrnete domov in sveto mašo spremljate po televiziji. Tudi po sveti maši se čimprej odpravite na domove in ne klepetajte pred cerkvijo!
  • Obvezna je pravilna nošnja maske. Prosimo, da to strogo upoštevate pred vstopom v cerkev.
  • Obvezno je temeljito razkuževanje rok. V ta namen je pri vhodu postavljen razkuževalnik. Ker gre razkuževanje bolj počasi, prosimo, da ste potrpežljivi in ves čas ohranjate razdaljo.
  • K obhajilu pristopajte z nameščeno masko. Ko prejmete obhajilo na roko, stopite korak v stran, kjer si lahko masko za trenutek umaknete, da zaužijete obhajilo in si jo nato takoj znova namestite. V  vrsti za obhajilo ves čas ohranjajte razdaljo 1,5 m.
  • Petje pri maši ni dovoljeno. Velja tudi za ljudsko petje kljub ohranjanju razdalje.
  • Tudi po sveti maši je možen prejem obhajila za vse, ki ne boste prišli k maši, ali pa bo premalo prostora.
  • Cerkev bomo pred sveto mašo in po njej temeljito prezračevali, zato se ob hladnejšem vremenu oblecite malce topleje.
  • Če ni nujno potrebno, se ne dotikajte kljuk, stolov pri poklekovanju, kropilnikov, ograj, stikal …

 

Glede na napovedi na tiskovnih konferencah, se bodo opravljali naključni inšpekcijski nadzori upoštevanja ukrepov po cerkvah in v njihovi okolici. Bolj kot to pa je pomembno, da se vsi zelo potrudimo, da bodo naši bližnji ostali zdravi. Za to smo odgovorni predvsem sami. Navodila se lahko v teh dneh zelo hitro spremenijo, zato prosimo, da spremljate oznanila na spletni ali Facebook strani, ter po e-pošti. Naj ne bo izgovorov, da nečesa nismo vedeli! V občini se je zopet pričelo naglo vzpenjanje števila okuženih, zato se obnašajmo skrajno odgovorno.