Oznanila župnije Škofljica, 18.7.2021

»Pojdite sami zase v samoten kraj in se nekoliko odpočijte!«. Kako blagodejno deluje Jezusova beseda. A apostoli se bojijo za svoj počitek. Jih že čaka nova množica. In Jezus začne učiti.

Godovi:
V pon. Arsenij Veliki, puščavnik; v torek Marjeta Antiohijska, mučenka; v sredo Danije, prerok; v četrtek Marija Magdalena- svetopisemska žena; v petek Brigita Švedska, redovnica; v soboto sv. Krištof, mučenec – zavetnik šoferjev in popotnikov.
Danes teden bo 17 nedelja med letom in Krisštofova nedelja. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Presodimo za kaj si prizadevamo za minljivo ali večno, za gmotno ali duhovno. K temu nam bo pomagala tudi božja beseda. Vabljeni.

Sv. maše:
pon. za + Danica Gruden, 30 dan ob 20 uri
tor. za + Jože Nose, ob 7.3o zj.
sr. za + Peter Repar, 7 dan, ob 20 uri
čet. za + Kajetan More, ob 19 uri na Gum.
za ++ prednike družin Collautti in Canarella, ob 20 uri
pet. za zdravje v čast MB, ob 20 uri
sob. za + Stane Narobe, ob 20 uri
ned. ob 8 uri za žive in mrtve farane
ob 10 uri za + Stane Pečjak, obl.

Starši prijavite otroke za krst. Krščujemo posameznega otroka zaradi zdravstvenih razmer.

Prihodnjo nedeljo bomo praznovali Krištofovo nedeljo, ko vsako leto blagoslavljamo vsa prevozna sredstva. Pripeljite se z njimi k sv. daritvi. Za srečno prevožene kilometre boste darovali svoj dar za prevozna sredstva v misijonih.

Z Radia Ognjišče smo prejeli nekaj brezplačnih izvodov revije PRO, ki je zaradi 30. obletnice samostojnosti Slovenije obarvana domovinsko. V njej lahko preberete tudi poseben intervju z zakoncema Janša, med drugim pa boste lahko prebrali tudi, zakaj znani Slovenci prikimavajo dejstvu, da je lepo živeti v Sloveniji. Revijo PRO lahko brezplačno vzamete zunaj na mizici, kjer je tisk.