Rožni venec božjega usmiljenja

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Na začetku:

Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja, kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega.  Amen.

Zdrava Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus. Sveta Marija, Mati božja prosi za nas grešnike zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

Verujem v Boga Očeta, vsemogočnega stvarnika nebes in zemlje. In v Jezusa Kristusa, Sina njegovega edinega Gospoda našega, ki je bil spočet od Svetega Duha, rojen iz Marije Device, trpel pod Poncijem Pilatom, križan bil, umrl, bil v grob položen, šel pred pekel, tretji dan od mrtvih vstal in šel v nebesa. Sedi na desnici Boga Očeta, vsemogočnega od ondod bo prišel sodit žive in mrtve. Verujem v Svetega Duha, v sveto katoliško Cerkev, v občestvo svetnikov, v odpuščanje grehov, vstajenje mesa in večno življenje. Amen.

 

Na očenaševih jagodah (1 krat):

Večni Oče, darujem ti telo in kri, dušo in božanstvo tvojega preljubega Sina in našega Gospoda Jezusa Kristusa –
– v spravo za naše grehe in za grehe vsega sveta.

Na jagodah zdravamarije(10 krat):

Po njegovem prebridkem trpljenju – usmili se nas in vsega sveta.

Za sklep desetke (3 krat):

Sveti Bog, sveti Močni, sveti Nesmrtni – usmili se nas in vsega sveta.

 

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.