Otroci in mladina

Otrokom in mladim ter še posebej njihovim družinam, se v času misijona posvečamo še posebej, saj je ključnega pomena, da prav oni začutijo, da se dogaja nekaj posebnega. V današnjem času, ki je precej drugačen od tistega, ko je večina otrok in mladih bila vključena v dogajanje v Cerkvi (skoraj večina otrok iz šolskega razreda je hodila k verouku, ministrantom, pevskemu zboru…), se včasih počutijo SAMI. Želimo jim sporočiti, da NISMO SAMI!

Kot prvo stvar smo za osnovnošolske otroke natisnili tabernakeljčke z otroško misijonsko molitvijo Dobri Jezus. Z njimi želimo spodbujati češčenje sv.rešnjega Telesa, ki je natisnjeno v notranjosti in redno otroško molitev, hkrati pa je to čisto njihova igrača, saj se še radi igrajo in prav to najbolje znajo podariti Jezusu. Ker je prav vsak otrok prejel ta tabernakeljček, je, upamo, dosegel svoj namen. Da bi se otroci lažje naučili molitvico Dobri Jezus, smo jo tudi uglasbili.


DOBRI JEZUS – akordi

 

Mladi so prav tako posebna skupina, ki potrebujejo nekaj svojega. Njim smo napisali pesem Nisem sam, ki govori o tem na kakšen način je Jezus z njimi, kje ga lahko najdejo in kako ga v stiski zopet poiščejo.

Nisemsam – note za pevce

Nisem sam – spremljava: