Pridi in pomagaj

To soboto ob 8. uri te vabimo, da se pridružiš delovni akciji čiščenja in urejanja okolice naše cerkve. Morda si se kdaj spraševal, katere pridne roke pokosijo travo okrog naše cerkve, kdo skrbi za obrezovanje dreves in župnijski vrt. Je za to kdo določen? Čigava skrb je to?

Skrb za čiščenje notranjosti cerkve je v rokah ene izmed 13 skupin za čiščenje. Vsaka skupina torej enkrat na leto skrbi cel mesec za notranjščino cerkve, za okrasitev, ob praznikih pa tudi za praznično dekoracijo. Ob podelitvi zakramentov za postavljanje mlajev poskrbijo starši otrok, ob poroki za cvetje poskrbijo mladoporočenci…

Kaj pa zunanja okolica? Za košnjo trave, obrezovanje dreves, grabljenje listja, pometanje peska od zimskega posipanja, urejanje cvetličnih loncev na trgu, ureditev župnijskega vrta, obrezovanje grmovja na kaskadah, čiščenje žlebov… bomo poskrbeli JAZ IN TI! Že to soboto te potrebujemo. Prinesi svoje orodje, ker ga verjetno ne bo dovolj za vse: kosilnico, grablje, lopato, metlo, samokolnico, škarje za obrezovanje, kakšno žago, sekiro… Dobimo se ob osmi uri. Hvala že vnaprej, da si boš vzel čas. Bog povrni!