S pesmijo smo slavili Boga

V sredo 16.5., nas je pri šmarnicah obiskal p.Janez Ferlež in nam s pesmijo polepšal sveto mašo. Že med sveto mašo je v roke vzel kitaro in nam zaupal, da si je že v mladosti želel postati troje: znan pevec, nogometaš in duhovnik. Vse tri darove mu je Bog podaril.

Leta 2001 je zmagal v glasbeni oddaji Orion in takrat na presenečenje vseh, kot pater minorit,  premagal konkurenco profesionalnih pevcev. Izdal je že 12 CD plošč z lastnimi skladbami, redno se udeležuje festivalov sodobne krščanske glasbe in s svojo skupino obiskuje kraje, kamor ga povabijo. Večkrat organizira tudi koncerte, kjer s svojo skupino predstavijo nove skladbe. Že v osnovni šoli je igral na kitaro v skupini Blisk, ki jo je sam pomagal ustanoviti.

Je tudi zagrizen nogometaš in član duhovniške nogometne reprezentance in z ekipo obiskuje evropska prvenstva v nogometu za duhovnike in redovnike.

Najraje med vsemi stvarmi pa je duhovnik in pater minorit v župniji sv. Vida na Vidmu pri Ptuju, nam je še povedal. Povabil nas je, da bi radi prisluhnili božjemu klicu, saj ima Bog z nami in našimi talenti velike načrte.

Po sveti maši nam je že v cerkvi zaigral nekaj svojih najbolj znanih pesmi, po maši pa smo se ob zvokih njegove kitare družili tudi pred cerkvijo, kjer se je zadržala večina šmarničarjev in z veseljem prepevala.