Izjava o varstvu podatkov

Župnija Škofljica skupaj s posameznimi pastoralnimi skupinami, ki delujejo v župniji, zbira osebne podatke svojih uporabnikov za namene informiranja o pastoralnih dejavnosti, obveščanja udeležencev posameznih dejavnosti ter pošiljanja gradiv, župnijskih oznanil in drugih informacij, vezanih na posamezne skupine.

Upravljalec podatkov je Župnija Škofljica, Šmarska cesta 25, 1291 Škofljica.

Za zgoraj opisane namene zbiramo naslednje podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov
  • elektronski naslov,
  • telefonska številka
  • datum rojstva.

Svoje podatke nam zaupate prostovoljno:

  • ustno, na posebnem obrazcu, preko spletnega obrazca ali po elektronski pošti ob prijavi na elektronsko listo za obveščanje posameznih pastoralnih skupin

Osebne podatke, vezane na informiranje o izvedbi določenega programa,  hranimo do konca izvedbe posameznega programa. Ostale podatke, ki so vezani na prejemanje obvestil in drugih gradiv pa do preklica oz. do takrat, dokler se izvaja dejavnost, za namen katere so bili podatki pridobljeni.

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli uveljavljate:

  • iz sistema prejemanja posameznih e-obvestil se lahko kadarkoli odjavite tako, da na dnu poslanega gradiva kliknete na povezavo »Odjavi me«. Ob odjavi bomo izbrisali vse vaše podatke, vezane na to prijavo,
  • vašo zahtevo po uveljavljanju katere koli pravice nam lahko pošljete po e-pošti na naslov skofljica.zupnija@siol.net, ali nam pišete na naslov: Župnija Škofljica, Šmarska cesta 25, 1291 Škofljica, lahko pa se osebno zglasite v župnijski pisarni v času uradnih ur (po sveti maši)

Na Škofljici, 26. maj 2018