Obisk St. Gallna v Švici 26. – 29.10.2018

 

Od 26.10. – 29.10.2018 se bomo odpravili na obisk v našo pobrateno župnijo St.Gallen v Švici, ki leži v istoimenskem kantonu. Mesto se je razvilo v 7. stoletju, ko naj bi v teh krajih deloval irski misijonar sveti Gal in tu ustanovil svojo postojanko. Kasneje je tu nastal samostan z obzidje, ki je še danes v celoti ohranjen. Je eno najlepših mest v Švici, okrog 80 km oddaljeno od Zuricha. Ima okrog 160.000 prebivalcev.

Ogledali si bomo znamenito katedralo, ki je pod UNESCO-vo zaščito, univerzo z znamenito knjižnico, več muzejev in še kaj. Celotno mesto St.Gallen je arheološka, arhitekturna, zgodovinska in umetnostna znamenitost .
Z župnijo St.Gallen smo povezani že vse od začetkov naše župnije, ko je naša mlada župnija pričela z gradnjo župnijske cerkve. Takratni nadškof Alojzij Šuštar, ki je dobro poznal Švico, je navezal stike v župniji v St.Gallnu, ki nam je velikodušno pomagala pri gradnji, ostali pa smo tako duhovno, kot drugače povezani in se medsebojno obiskujemo vsakih nekaj let.

V obe smeri se bomo odpravili z letalom.Cena povratne letalske karte je močno odvisna od časa prijave, zato PRIJAVE ZBIRAMO V ŽUPNIJSKI PISARNI DO 16.9.