Molitveni nahrbtnik v mesecu rožnega venca

 

Oktober je že tradicionalno mesec rožnega venca. To lepo molitev naj bi v splošno rabo vpeljal sv. Dominik iz Španije – ustanovitelj dominikancev, verjetno pa je nastala že dosti prej.

Vseskozi se je razvijala in oblikovala v današnjo obliko, ko poznamo 4 dele rožnega venca, ki govorijo o življenju in dogajanju v Marijinem in Jezusovem življenju:

  • VESELI DEL – pripoveduje o dogajanju od spočetja Device Marije, do dogodka, ko sta Jeožef in Marija našla Jezusa v templju
  • SVETLI DEL – pripoveduje o Jezusovih čudežih in življenju vse do zadnje večerje
  • ŽALOSTNI DEL – pripoveduje o Jezusovem trpljenju
  • ČASTITLJIVI DEL – pripoveduje o Jezusovem vstajenju in Marijinem vnebovzetju

Marija je v Fatimi pastirčkom še posebej naročila, naj molijo rožni venec in si tako izprosijo velike milosti.

Otroci bodo pri verouku prejeli molitvene nahrbtnike za en teden, ko jih nato vrnejo pri verouku. V njem boste našli rožni venček in navodila za molitev, ter nekaj knjižic s premišljevanji ter predloge za skupno igro. Starši, razložite jim, kako molitev rožnega venca poteka. V začetku naj molijo skupaj z vami, potem pa jim v celoti prepustite vodenje. V pomoč jim bodo tudi krogi s skrivnostmi, ki jih izrežejo in sestavijo.  Prejeli jih bodo pri verouku, prav tako pa lahko obdržijo svetleče rožne venčke, da bodo tudi kasneje lahko molili to lepo molitev.

 

Vaši kateheti