Oznanila župnije Škofljica, 18.11.2018

 

DRUŽINA

 

Bogato versko izročilo, ki je bilo pred desetletji slovenskemu človeku trdna opora pri odločanju za Kristusa, za vero in za življenje po njej, danes ni dovolj. Vsak človek se mora danes toliko bolj osebno odločati za pot vere. Okolje, v katerem si danes nabira izkušnjo in pričevalce za Kristusa – živo verna družina, župnija in druga živa verna cerkvena občestva /PZC 87/

Za vernika mora biti nedeljska maša vrhunec in vir praznovanja, saj pri njej skupaj z brati in sestrami Boga slavi, se mu zahvaljuje, ga prosi in mu zadoščuje. Maša naj kaže tudi na vidno edinost in povezanost celotnega Božjega ljudstva. /PZC 121/

Za družine birmancev ja priprava na birmo milostni trenutek, ki lahko veliko pripomore k verskemu  zorenju vseh družinskih članov. Upoštevati je potrebno tudi širše  birmančevo okolje kot so šola, športna društva, soseska. V teh okoljih birmanec razvija  svojo osebnost, se sooča z različnimi pogledi na svet in se pripravlja na odgovorno krščanstvo… /PZC 193/

Družina je označena za domačo Cerkev. Družina najlažje omogoča versko izkušnjo – pričujejo otrokom. Starši so prvi vzgojitelji v veri.  /PZC 366/.

 

Molimo za rajne

Na grobu filozofa Suareza je zapisano: Dvakrat mrtev – enkrat pokopan. Smisel temu zapisu daje Pavlovo razmišljanje: pri krstu smo bili s Kristusom pokopani v smrt.

 

Pomoč – Karitas

Na vas se obračamo za pomoč pri iskanju moških prostovoljcev, ki bi lahko pomagali pri lažjih fizičnih delih v času obratovanja skladišč (med 7. in 15 uro). Primerni bi bili mlajši upokojenci. Vozniški izpit ni potreben, je pa dobrodošel. Za morebitna vprašanja se obrnite na tel. 01 43 92 130 (Polona).

 

Nikodemovi večeri  – Mladi in (ne)moč vere

Nikodemovi večeri bodo od 19.22. novembra na Teološki fakulteti v Ljubljani. Ob naslovu »Mladi in (ne)moč vere« se bo razmišljalo o stiskah in težavah današnje mladine in pomenu vere za njihovo življenje. Še posebej vabljeni študentje in vsi mladi po srcu!

 

Ecce homo – teden zaporov  /18.11. – 24.11. 2018

Pred nami je teden zaporov, ki se po vsem svetu obhaja vsako leto v okviru katoliške Cerkve in drugih krščanskih cerkva ter skupnosti. Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani zavedali potreb zapornikov in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in vseh drugih ki skrbijo za zapornike. Molimo za vse sodelavce.

 

Molitev hvalnic – v času misijona

Najprej prosim vse, ki slabše vidite, da prinesete seboj svoja očala. Molitev bo na panoju pred oltarjem. Prosimo vas, da se tudi bližje usedete boste lažje videli in tudi brali – molili. Psalme vedno molimo v dveh skupinah. Ne smemo preveč hiteti in pri tem misliti kaj molimo in s kom to govorimo. To so čudovite molitve, ki jih duhovniki vsak dan molimo. Na začetku molitve bo nekaj razlage. Lepo vabljeni nekoliko prej v cerkev. Začnemo ob 8,4o.. Naredimo tudi namen za koga bomo molili in se Bogu zahvaljevali.

 

Praznik sv. Cecilije – pevcev

V novejšem času ima vsak posameznik kar naprej priložnost da posluša glasbo, ki mu je pri srcu. Žal pa je, da pri vsem tem poslušanju  ali glasbi mnogi ne sodelujejo, čeprav imajo talente, ki so jih prejeli.  Velika dobrina so zbori – povezujejo ljudi, učijo se jezika, premagujejo žalost, širi se prijateljstvo…Hvala vsem, ki osebno delate v zborih, vodite zbor ali igrate na instrumente. Bog povrni vašo pomoč.

 

Srečanje med prijatelji in sosedi

Srečanje bo na šestih krajih v župniji in to so tudi različni večeri. Če morda en večer ne morete se lahko udeležite drugega v drugem kraju. Namen je res srečevanje, pa tudi pogovor o veri zunaj svojega doma. Na začetku bo misijonar napravil kratek uvod, nato pa bo nam prepustil besedo. Lahko povemo svoje mnenje, želje, vprašanja, konstruktivno kritiko…

 

Češčenje sv. RT v času misijona

Vsak dan bomo imeli priložnost v tihoti in zbranosti moliti pred sv. Rešnjim Telesom. Češčenje bo v kapeli, tako ga ne bomo z ničemer motili. Tisti, ki radi molite na glas, pa se boste kdaj morali nekoliko zadržati. Naj bo molitev čimbolj pestra. Vsi pa vabljeni k molitvi. Tudi mahni otroci so zelo dobrodošli. Pridite s starši, enako tudi mladi. Če bomo molili potem tudi vera ne bo opešala.

 

Obisk bolnikov

Večkrat bomo obiskovali bolnike. Kdo bo kdaj na vrsti pa vam ne morem zagotoviti. Ko bo mogoče vas obiščemo. Želimo, da boste tudi vi deležni misijonskih milosti

 

Ta teden ni verouka

Ker ni verouka pa vse otroke prosimo, da se kolikor je le mogoče vsak večer udeležijo svojega srečanja ob 17.3o. Otroci bodo pri tem sodelovali, kdaj pa kdaj pa bodo tudi peli pri sv. maši. To pa so dogovorjeni z pevovodji.