LJUBEZEN ŽIVI OD DAROVANJA – 8.dan misijona

 

Milost srečanja z Jezusom smo občutili že zjutraj, ko smo pri sveti maši poslušali nagovor patra Silvina. Po sveti maši so potekali osebni pogovori z misijonarjema.

Večerno češčenje Najsvetejšega v kapeli nas je opozorilo na to, kako pomemben je stik z Jezusom in kako pomembno je za naše življenje, da razumemo, da se nam Jezus želi darovati na vsakem koraku našega življenja.

Pri sveti maši s skupino Alfa in Omega pa smo doživeli izredno lepo bogoslužje s slavljenjem. Že na samem začetku nas je pater Peter povanil, da drug drugemu zaželimo, da bi pri tej sveti maši resnično doživeli Jezusa. Mladi so bili povabljeni, naj kleče okrog oltarja spremljajo najsvetejši trenutek svete maše, ko se na oltarju Jezus daruje za vse nas. Lepo petje in glasba sta nas dvigala v molitvi, da smo vse, kar se nas je v teh dneh dotaknilo, darovali tudi mi na oltar.

Za konec pa so nam nekaj besed namenili tudi člani skupine Alfa in Omega in pričevali vsem v cerkvi o začetkih Life teen maš in o vsem, kar zdaj v življenju počnejo. Mladi so se po pričevanju še srečali v mladinski sobi in poklepetali med seboj in misijonarjem.