Oznanila župnije Škofljica, 25.11.2018

Nismo sami – Gospod je z nami

Prvi del gesla smo uporabili pred misijonom in smo načrtovali v skupnosti z brati in sestrami. Drug drugemu smo bili v pomoč, se vzpodbujali in skupaj načrtovali misijon. Čas v katerem živimo pa je tudi velik izziv za družino. Oba zadnja papeža Janez Pavel II in tudi sedanji papež Frančišek sta veliko pozornost namenila družini. V ta namen sta pripravila dve sinodi — želela sta nam izraziti, da se tudi v Cerkvi začne vse pri družini. Tudi naš misijon, ki srno ga te dni obhajali smo posvetili družini. Krščanska družina odpira vrata Kristusu, mož in žena po zakramentu sv, zakona se povezujeta med seboj in s tem tudi z Kristusom, ki ga vabita v svojo družinsko skupnost. Kako lep načrt je božji načrt za družino. Družina je skupnost ljubezni, družina je skupnost vere, družina je skupnost upanja, družina je tudi skupaj na poti k večnemu. Na poti, ki jo hodimo v življenju pa so nam v veliko vzpodbudo in pomoč božje zapovedi. Te so zapisane v naši notranjosti. Posamezne skupine so odkrivale lepoto stanovskega življenja. Jezus želi biti z nami, da ne bomo sami.

 

Moje kraljestvo ni od tega sveta

Jezus je rekel : »Moje kraljestvo ni od tega sveta«. Prišel je kot knez miru, ne kot preračunljiv diktator. Zato je današnji praznik Kristusa Kralja nekaj posebnega, saj se spominjamo novega Kralja, ki je uvedel novo vrsto kraljestva. Takega vladarstva, kot je Jezusovo še nismo videli. Namesto, da bi uveljavljal oblast nad svojim ljudstvom, se je izročil njegovi – četudi je to pomenilo, da so ga usmrtili. In ker se je uprl skušnjavi, da bi ukazoval ljudem, ga je Bog obudil in postavil za edinega pravega kralja stvarstva. In kraljestvo, ki mu vlada Jezus? To je kraljestvo spreobrnjenih src, kjer so se ljudje odpovedali grehu in nasilju ter si prizadevajo živeti v miru in pravičnosti. Seveda nismo popolni. Še vedno grešimo in se zatekamo k nasilju —tudi prikritemu, da bi dosegli svoje cilje. Toda naš Kralj Jezus nas k lepemu vedenju ne sili z nasiljem, temveč nam izkazuje dobroto in nepričakovano, nezasluženo, nezaslišano usmiljenje. Mehča nam srca in nam naroča, naj druge ljubimo tako, kot on ljubi nas — ponižno in tako, da druge postavljamo predse. Jezus Kralj vesoljstva je prišel, da bi greh premagal z ljubeznijo, nasilje z mirom in nepravičnost z usmiljenjem. To kraljestvo ni od tega sveta. Veliko mogočnejše je. »Jezus, ti si moj Kralj. Pridi in zavladaj v mojem srcu.« /po besedi med nami/.

Spomin rajnih

 

Vsi, ki pričakujemo, da bodo mrtvi vstali, spremljamo svoje rajne z molitvami, z dejanji dobrote in pozornosti, da smo tako z njimi še naprej v osebnem stiku prijateljstva in pomoči.

 

Slomškovo bralno priznanje

 

Vse bralce, ki že pridno berejo, in tudi tiste, ki bi radi postali pridni bralci, vabimo na prvo letošnje srečanje, ki bo v soboto , 1 .decembra 2018 ob 9. uri v pevski sobi. Da bo druženje prijetnejše, bomo tudi kaj lepega ustvarili. Povabljeni predšolski in šolski otroci.

 

Sveti Miklavž

 

V nedeljo 2. decembra, bo v našo župnijo že prišel sv. Miklavž. Veseli ga bomo sprejeli po sv. maši ob 10. uri. Najprej bodo mladi veroučenci zaigrali krajšo igro, da ga bomo lažje in lepše sprejeli, pomagal bo tudi otroški pevski zbor. Vsi otroci prisrčno vabljeni v župnijsko dvorano, da ga skupaj pozdravimo.

 

Teden Karitas

Mladost iz korenin modrosti V stiski znamo prisluhniti tudi drugim, delati skupaj, ne glede na našo starost ali mladost. Vse to nas spodbuja tudi h kulturi srečevanja. Več o tem boste slišali tudi pri sv. maši, po radiju in videli tudi na TV. Prisluhnimo klicu in skušajmo spreminjati svet najprej pri sebi.

Mohorjeve knjige

Dobili smo Mohorjeve knjige za leto 2019, dobite v pisarni.

 

Adventni venčki

V nedeljo si boste izbrali venček za domov — nedelja Karitas .

Ministranti nabiramo mah

 Z ministranti bomo šli po mah , Upam, da bo primemo vreme. Šli bomo v nedeljo popoldne.

 

Srečanje za starše prvoobhajancev

 Srečanje za starše prvoobhajancev bo v torek ob 18. uri.

 

Obisk Miklavža

Miklavž se pripravlja na obisk naše župnije, 5.12. 2018

Marijo nosijo

Marija trka na naša vrata v adventu, jo bomo sprejeli?

Čiščenje v decembru

Decembra čistijo cerkev iz Lanišča. Dogovorite se med seboj!