Slomškovo bralno priznanje

V  župniji Škofljica veroučenci lahko že sedmo leto sodelujejo pri Slomškovem bralnem priznanju. Sodelovanje poteka tako, da otrok med veroučnim letom prebere tri knjige s priporočenega seznama (ali tudi kakšno drugo) in njihovo vsebino zaupa animatorju na preverjanjih. Ta se izvedejo tri sobote: prvo bo 1. 12. 2018,  drugo v začetku februarja ob Prešernovem dnevu in zadnje v začetku aprila. Preverjanja vedno potekajo v obliki ustvarjalnih delavnic.

Za vsako prebrano knjigo otrok prejme nalepko, ki jo nalepi v posebno mapo. Bralna značka je opravljena, če prebere tri knjige in ob koncu šolskega leta prejme priznanje, lahko pa prebere in predstavi še 4. knjigo, za kar bo prejel zlato nalepko. Otroci, ki obiskujejo 1. razred, bodo imeli možnost branja knjige skupaj z animatorjem tudi na samem preverjanju in bo povsem enakovredno knjigi, ki jo je/bi jo prebral doma.

Ob zadostnem številu prijav ob zaključku bralne značke za starše in otroke organiziramo tudi zaključni izlet na Ponikvo, Slomškov rojstni kraj.

Koordinatorka SBP za župnijo Škofljica je Katarina Jaklitsch Jakše       pelargonija@hotmail.com        031 811 199

Otroci, lepo vabljeni, da bomo skupaj brali in kaj lepega ustvarili.

PRIPOROČILNI SEZNAM:

SBP-2018-2019_zgibanka_ekran