Povabilo mladim k vpisu v bazo prostovoljcev za sodelovanje pri oskrbi ranljivih skupin v času epidemije

 

Slovenska karitas je v sklopu programa youngCaritas danes, v petek 13. marca 2020, pričela z vseslovenskim povabilom mladim, da izrazijo pripravljenost za sodelovanje v predvidenem  prostovoljskem delu za zagotavljanje pomoči ljudem v stiski v času epidemije.

V sklopu prostovoljskega projekta NAŠ KRAJ, NAŠE SRCE se mladi lahko prijavijo na spletni strani https://www.karitas.si/nas-kraj-nase-srce/ ali na Facebooku in Instagramu.

Zaradi hitrega naraščanja okužb s koronavirusom v Sloveniji in splošnih navodil za umirjanje javnega življenja, se bo predvidoma pojavila večja potreba po solidarnosti do ranljivih skupin v lokalnem okolju. Trenutno za začetek izvajanja aktivnosti še ni potreb. Se pa že zbira baza prostovoljcev, ki bo aktivirana v skladu s potrebami Karitas na terenu in po navodilih Civilne zaščite.

Osebe, ki se bodo v bazo prijavile morajo biti starejše od 18 let, povsem zdrave in brez kroničnih bolezni ali kroničnega bolnika med svojimi najbližjimi ter v zadnjih 14 dneh niso bile v neposrednem stiku z okuženimi ali v tujini.

Namen akcije je podpora prostovoljcev Karitas pri zagotavljanju pomoči ljudem v stiski, rednim prejemnikom materialne pomoči in še posebej starejšim, ki so zaradi večje ranljivosti trenutno najbolj kritična skupina ljudi.

 

Mag. Cveto Uršič
Generalni tajnik Slovenske karitas