NAVODILA ZA SVETO MAŠO POD ŠOTOROM

Nekaj navodil za izvedbo jutrišnjih svetih maš:

– Sveta maša bo obakrat, torej ob 8. in ob 10. uri POTEKALA POD ŠOTOROM OB CERKVI. Ker bo verjetno zjutraj precej hladno, se toplo oblecite. Petje bo organizirano, vendar ne bo projekcije pesmi. Maša bo ozvočena, zato da jo boste lahko spremljali. Prav tako bo potekal prenos svete maše v živo, vendar tokrat samo preko Facebook strani župnije, saj je tehnično težko izvedljivo.

– Upoštevajte medsebojno razdaljo vsaj 1,5m, nosite zaščitne maske in se ne zadržujte po nepotrebnem predolgo po sveti maši ali pred njo. Še vedno je v veljavi odlok vlade o prepovedi zbiranja več kot petih oseb na javnem kraju.

– Ko pridete pod šotor, se prosim najprej začnite zbirati blizu oltarja pri župnijski garaži in nato navzdol, da ne bo prevelike gneče in s tem onemogočeno spremljanje svete maše pod šotorom, saj moramo držati socialno razdaljo. Ne čakajte in ne delajte zastojev pri vhodu pod šotor! Svojo solidarnost tokrat izkažite tako, da ste čimprej razporejeni od oltarja navzdol.

– Sveto mašo lahko spremljate stoje, priporočamo pa vam, da s seboj prinesete svoj stolček, da boste lahko sedeli. Klopi in stolov iz cerkve ni dovoljeno prinašati!

– Deljenje obhajila naj poteka urejeno z ohranjanjem medsebojne razdalje in SAMO NA ROKO. Tik preden zaužijete hostijo, si z levo roko odmaknite masko (primete jo lahko samo za ušesni trak!) in jo v miru zaužijete, ter se nato vrnete na svoje mesto, kjer ste predhodno bili. Da bo obhajilo lažje potekalo, naj najprej pristopijo tisti, ki bodo bližje oltarju pri garaži in se nato čimprej odmaknejo, da bodo obhajilo lahko varno prejeli še ostali. K obhajilu naj pristopijo samo tisti, ki so v srcu pripravljeni. Vabimo vas, da se za spoved dogovorite z g. župnikom (najlažje med tednom pred in po maši)

– Svoj dar lahko oddate v pripravljeno skrinjico pod šotorom

– V kolikor ne bi mogli vsi pod šotor, vam priporočamo, da se svete maše udeležite ob naslednji uri.

Vsi smo odgovorni ne samo za to, da bo sveta maša varna za vse, ampak tudi za to, da bo lepa in tudi doživeta. Zato sodelujmo glasno z odgovarjanjem in petjem. Pomembno je, da vemo, da smo župnijska skupnost in da lahko vsak od nas doda delček lepote bogoslužju, ki bo malo v drugačnih okoliščinah.