Oznanila župnije Škofljica, 19.7.2020

 

16.  NEDELJA  MED  LETOM  –   19.7. 2020

 

Jezus nas v evangeliju uči strpnosti. Pomagajmo tistim, ki jih ovira zlo, ki se odločajo drugače kakor drugi., proti Bogu. Morda gredo po lažji poti. Končna sodba je božja.

Godovi:

V pon. Apolinarij , škof in muč; v tor. Danijel, prerok; v sredo Marija Magdalena – žena sv. Pisma;  v četrek Brigita Švedskared. Sozavetnica Evrope; v petek sv. Krištof, muč;  zavetnik voznikov in popotnikov, v soboto sv. Jakob Starejši, apostol.

Danes teden bo 17 nedelja med letom in god sv. Ane in Joahima – staršev Device Marije. Sv. maša bo zjutraj ob 8 uri in dopoldne ob 10 uri. Kaj je dragoceno v našem žuvljueju? Po maši bomo blagoslovili vsa prometna sredstva od skirojev do težke gradbene mehanizacije.Vabljeni k blagoslovu in molitvi za srečno pot.

Sv. maše:

pon. za + Renato Rtling, obl. ob 20 uri

tor.  za duše v vicah, ob 7.3o zj.

sre. za + Ludvika in Frančiško Zakrajšek, ob 20 uti

čet.  za + Frančišek Oven, ob 19 uri na Gum.

       za + Lado Kovačič, ob 20 uri

pet. za + Marjan Kraljič, ob 20 uri

sob.  za + Antonija Kovačič, ob 20 uri

ned.  ob 8 uri za žive in mrtve farane

         ob 10 uri za + Janez Blatnik

Starši prvoobhajancev med tednom po maši lahko dobite slike prevega sv. obhajila in tudi zgošćenko.

V nedeljo je Krištofova nedelja – za srečno prevožene kilometre boste oddali svoj dar za naše slovenske misijonarje za njihova prevozna sredstva. Hvala vsem darovalcem.

Mladi starši poskrbite, da bodo novorojeni otroci krščeni in vzgojeni po naquku Jezusa Kristusa. Prijavite krst. Krščujemo vsakega posebej.