Oznanila župnije Škofljica, 30.8.2020

 

 

 

22.  NEDELJA MED LETOM  – 30.8. 2020

 

 

Komu bom dal prednost Bogu ali vladarju tega sveta, ki je materijalnost? Končna zmaga nas čaka  šele na koncu poti. Vztrajajmo v veri do konca.

Godovi:

V tor. Tilen – Egidij in obletnica kronanja Marije Pomagaj na Brezjah; v sredo blaženi Apolinarj, red: v četrtek sv. Gregor Veliki, pp;  petek je prvi v mesecuin prav tako tudi sobota, goduje sv. Terezija iz Kalkute, red; Vabljeni k zakramentom.

Danes teden bo 23 nedelja med letom, katehetska in angelska nedelja. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Ali prisluhnemo svojemu notranjemu glasu in ga poslušamo? Vabljeni.

Zahvala župnijskemu Karitas, ki so lepo in prijetno pripravili srečanje za starejše.. Tudi gospodu diakonu. Za vzpodbudne besede.

Žuupnijsk Karitas vabi na romanje z vlakom v sredo 9 septembra v Metliko. Prijavite se v župnijski pisarni ali Mariji Kraškovic ns tel. 031 – 391 -069. Hvala!

Sestanek za katehete bo v torek ob 19 uri v zakristiji.  Pridite!

V sredo po maši vabim k mesečni molitvi.  Nameni – da bi dobrine zemlje pravično delili, za poročene in neporočene, za katehete in vzgojitelje učitelje, za našo občino ob praznovanju, v zahvalo za božje darove. Molivci lepo vabljeni ob 19.3o. Naj se pomnoži število prosečih in tistih, ki se zahvaljujejo.

V petek bom obiskal bolne brate in sestre na domovih. Lahko se prijavite tudi novi.

Še vedno pričakujemo vpis otrok v prvi razred verouka. Starši poskrbite otrokom versko vzgojo. Veliko bogastvo jim boste dali na pot življenja.

Starši prijavite otroke za krst. Krst je potreben za zveličanje. Najlažje boste prijavili otroka po večerni maši.

V mesecu septembru čistijo cerkev – Hribi, Ob pošti, Albrehtova, Finčeva in Ul bratov Zakrajšek.  Dogovor bo v veliko pomoč. Hvala sodelavcem meseca avgusta.

Nova številka Družine in Ognjišča.