Oznanila župnije Škofljica, 21.2.2021

ZGLED SEM VAM DAL

Prva postna nedelja nam govori o Jezusovi skušnjavi, ko se je štirideset dni postil v puščavi. Hudi duh, ga je ves čas skušal, da bi prekinil svoj post, se nasitil, ga počastil in se mu podredil. Nekaj podobnega se včasih dogaja v našem življenju. Odločimo se za lepo in bogaboječe življenje. V začetku smo v naši odločitvi trdni in navidez neomajni. A vse prevečkrat se zgodi, da se tudi v nas pojavi skušnjava v trenutku, ko moramo svojo ljubezen izkazati tudi drugim. Če sem se namreč odločil, da bom v postnem času postajal boljši, moram to pokazati tudi v svojem odnosu do bližnjih. Drugače je moja odločitev puhla, nima trdnih temeljev. Vse tisto, kar berem v Svetem pismu, slišim pri prejemu svetega obhajila v cerkvi, pri poslušanju svete maše preko interneta, me nagovarja, naj to ponesem v svet, kjer živim. Bodisi v službo, v šolo, na sprehod, torej povsod tja, kjer srečujem tudi druge ljudi.

To je včasih težko, saj me ljudje ne razumejo, se mi včasih posmehujejo in mi niso prav veliko v oporo pri moji odločitvi, da bom v postnem času postajal boljši. A Jezus mi pravi: “Zgled sem vam namreč dal, da bi tudi vi delali tako, kakor sem jaz vam storil.” Sledimo torej njegovemu zgledu in ponižno postajajmo boljši in boljši, da bomo tudi tistim, ki jih srečujemo postajali služabniki. K temu nas nagovarja tudi letošnja postna postavitev v cerkvi.

SVETE MAŠE IN OBHAJILO

Svete maše so odslej med tednom v kapeli, z navzočnostjo udeležbe največ 6 vernikov (oziroma 1 družina), seveda z upoštevanjem vseh higienskih in zdravstvenih pogojev. Prosimo, da odstopite prednost družinam, ki so darovale za svoje pokojne na ta dan. Obhajilo še vedno lahko prejmete tudi ob nedeljah ob 9. uri. Vabimo vas tudi k oddaji mašnih namenov.

 

ŽUPNIJSKA PISARNA

Ob četrtkih od 17. do 18. ure bo odprta tudi župnijska pisarna, za oddajo mašnih namenov, razna potrdila in ostalo.

 

POGREBI

Za pogrebe je še vedno odgovoren g. diakon Imre Jerebic, zato se za morebitne pogrebe dogovorite z njim.

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE

Če bi kdo želel kaj lepega prebrati, vas vabim, da se pridružite bralcem za SLOMŠKOVO BRALNO ZNAČKO. Prebrati morate tri drobne knjižice z versko vsebino in mi malo napisati, kaj vam je bilo všeč ali pa mi kaj lepega narišite. Seznam in nekaj napotkov vam prilagam v priponki. Če nimate možnosti, da bi dobili knjige, pišite, vam jih dostavim (lahko tudi več) ali vam jih prinesem k cerkvi, kadarkoli bi želeli. Lahko me tudi pokličete 031 811 199.

Katarina Jaklitsch Jakše

pelargonija@hotmail.com

VERSKI TISK

Veliko verskega tiska ostaja na mizici pred cerkvijo. Če želite, ga lahko vzamete, ali pa ga nesete komu od ostarelih. Na razpolago so Misijonska obzorja, revija Prijatelj, Ognjišče, Družina in še kaj.

BIRMANCI

Birmance prosim, da ponovite vprašanja od prve do šeste vaje v učbeniku, to poemni od prvega vprašanja do devetinštiridesetega vpršanja. Bogastvo in moč je v znanju. Pripravljamo se na prejem sv. Duha. Pričevalci bomo za Boga pred svetom. Tud s starši se pogovarjajte o birmi.

KRIŽEV POT V ŽIVO PREKO FACEBOOK STRANI ŽUPNIJE

Vsako nedeljo v postu bomo ob 18. uri premišljevali križev pot. Lahko ga spremljate preko naslova https://www.facebook.com/zupnijaskofljica/.

GODOVI IN MAŠNI NAMENI

pon. Sedež apostola Petra……………….za + Marija in Franc Hribar, ob 18 uri

tor. sv. Polikarp, muč…………………………za ++ Jurmanove, ob 18 uri

sr. sv. Matija……………………………………….za + Janez Zagorc, ob 18 uri

čet. Valburga……………………………………..za + Leopold Krevs, ob 18 uri

pet. Zanko………………………………………….v čast MB za zdravje, ob 18 uri

sob. Gabrijel od Žalostne Matere božje…..za + Leon Henigman, obl. ob 18 uri

ned. 2. postna…………………………………..ob 8 uri za žive in mrtve farane

V postnem času naj se družina rada zbere ki molitvi – rožnega venca ali branju sv. Pisma ali pa k molitvi križevega pota. Vsak dan posvetimo nekaj svojega časa tistemu, ki nas ljubi in nam pomaga na naši poti – Bogu. Pridružimo se molivcem križevega pota na internetu na župnijski facebook strani.