Šmarnice

Pričele so se šmarnice. Tokrat bomo v cerkvi lahko poslušali šmarnične zgodbe Tadeje Roblek z naslovom K Mariji na izlet. Preko njih se bomo v mislih sprehodili in poromali na kar 30 različnih krajev k Mariji. Vabijo nas, da se tudi sami odločimo in poromamo k Mariji, predvsem pa, da se ji vsak dan v mesecu maju priporočamo. Otroci lahko v avli cerkve dobite tudi plakat za obiskovanje šmarnic. nekaj jih je še na voljo, četudi jih boste poslušali doma.

 

Vsi, ki se šmarnic ne boste mogli udeležiti bodisi zaradi zdravstvenih, omejitve števila navzočih ali drugih razlogov, jih lahko vsak dan poslušate na Youtube strani župnije Šmarje-Sap, ali pa Facebook strani župnije Grosuplje.

 

Istočasno poteka tudi letošnja devetdnevnica v bližnji pripravi na sveto birmo, ki se je birmanci pridno udeležujte. Prav tako prvoobhajanci, saj se bliža tudi praznik prvega svetega obhajila.

 

Ker moramo še vedno skrbeti za zdravje in upoštevati vsa navodila, moramo seveda paziti tudi na to, da prihajamo samo, če smo popolnoma zdravi, da ves čas, tudi med branjem, vsi strogo nosimo zaščitne maske, si pred vstopom v cerkev razkužimo roke in ves čas ohranjamo razdaljo vsaj 1,5m (še posebej med obhajilom, zato bodite potrpežljivi. Pa tudi pri vstopu in odhodu iz cerkve) in se kljub toplejšemu in prijetnejšemu vremenu ne zadržujemo pred cerkvijo po končani sveti maši. Prav tako še enkrat opozarjamo, da se ne zadržujete na koru, saj je tam lahko le organist (in njegova družina v istem mehurčku). Ker je birmancev 30, upoštevajte, da imajo zaradi devetdnevnice pred birmo prednost. Vsedite se v kapelo, ali zunaj na hodnik in tam zbrano sodelujte. Če se bo cerkev napolnila do omejenega števila, prosimo za razumevanje.