Oznanila župnije Škofljica, 1.8.2021

Kakor so bili Izraelci povabljeni, da zapustijo Egipt, tako nas Božji sin vabi, da nas izpelje iz sužnosti greha  v svobodo poveličanih božjih otrok.

 

Godovi:

V pon. Evzebij iz Verčelija, škof; v tor. Lidija svetopisemska žena; v sredo Sv. Janez Marija Vianej, duhovnik; v četrtek Marija Snežna; v petek praznik Jezusove spremenitve na gori; v soboto sv. Sikst, pp. In prva sobota v mesecu.

Danes teden bo 19 nedelja med letom. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Ko hodimoskozi življenje , nismo sami. Jezus nam zagotavlja  – Jaz sem z vami vse dni svojega življenja – prišli bomo do željenega cilja. Vabljeni.

 

Sv. maše:

pon. za + Janez Toni, ob 20 uri

tor.  za + Marija Pugelj, ob 7.3o zj.

sre. za + Marija Hočevar in + Marija Kutin, ob 20 uri

čet.  v dober namen na Gum. ob 19 uri

za + Jakob Novak, ob 20 uri

pet.  za + Anton Vesel, ob 20 uri

sob.  za nove duh in red. poklice, ob 7.30 zj.

za + Anton in Stane Gruden , ob 20 uri

ned.  ob 8 uri za žive in mrtve farane

ob 10 uri za + Ljudmila in ++ starše Boben

 

Na prvo sredo v mesecu vabljeni k molitvi, molili bomo za vse, ki so na dopustu, za vse, ki delajo na morju, za vse, ki prevažajo živež za človeštvo. Srečujejo se z mnogimi težavami. Vabljeni.

 

V petek bom obiskal bolne brate in sestre na domovih.

 

V petek zvečer ob 19.3o bomo molili za ohranitev vere med mladimi. K molitvi posebej vabljeni tudi mladi – iz mladinske skupine iz skupine letošnjih birmancev in tudi starši. Dolžni smo moliti za mlade in seveda tudi sami.

 

Starši, otrokom posredujete dar vere z zakramnetom sv. krsta. Krst odpira nebeška vrata. Krst otroke prerodi v božje otroke. Vabljeni .

 

Hvala vsem za darove ob Krištofovi nedelji. Bog povrni z srečno vožnjo.

 

Zunaj na mizici pred cerkvijo dobite mesečnik Ognjišče, tednik Družino in Pro – prijatelj Ognjišča.