PRAZNIK MARIJINEGA VNEBOVZETJA – VELIKI ŠMAREN

Današnji praznik nam z božjo besedo prikazuje strahotno  borbo med zlom, hudim in smrtjo in Kristusom. Končna zmaga je v Kristusovih rokah.

Godovi:

Jutri je god sv. Roka, priprošnjika zoper kužne bolezni; v torek sv. Hijacint, duh; v sredo sv. Helena – cesarica; v četrtek Janez Eudes, duhovnik; v petek Bernard, opat, v soboto sv. Pij X pp.

Danes teden bo 21 nedelja med letom. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Voditelj Jozue postavlja vprašnje svojim sopotnikom, ga postavlja tudi nam: Odločite se danes ali boste hodili za maliki ali za Jahvejem – Gospodom. Vabljeni.

Sv. maše:

pon. za + Martin Iskra, 7 dan, ob 19 uri

tor.   za + Ana Ferbežar, ob 7.3o zj.

sre. za + Anton Pene, obl. ob 19 uri

čet.  v čast MB za zdravje v družini, ob 19 uri

        za duh in red. poklice, ob 20 uri na Gum.

pet.  za + Brigita in Hubert Turk, ob 19 uri

sob. za + Franc in Nežka Blažič, ob 19 uri

ned.  ob 8 uri za žive in mrtve farane

         ob 1o uri za + Jožefa in Jožef Pene, obl.

Sedaj po maši bomo molili molitev  v čast Materi božji – izročili se bomo Mariji v varstvo.

Jutri se začne letošnji oratorij z naslovom Originalen sem.  Otroci lepo vabljeni.

V torek 17. in v sredo 18. avgusta bo vpis v prvi razred veroučne šole, pa tudi v druge razrede, če ste starši spremenili kraj bivanja. Vpis bo od 9. do 11. ure in od 17. do 18. ure. S seboj prinesite družinsko knjižico ali pa krstni list.

28. avgusta gremo na romanje in spoznavamo našo lepo domovino. Prijavite se. Šli bomo z osebnim prevoznim sredstvom. Smer Dolenjska . Organizira župnijski Karitas.

Z jutrišnjim dnem je maša v župnijski cerkvi ob 19. uri. Vabljeni h Kristusovi daritvi, še posebej ko darujemo za domače.