Nedelja Karitas

Praznujemo 30 let delovanja naše župnijske Karitas. V resnici pa smo že veliko pred tem v naši župniji delovali dobrodelno, saj je že kmalu po ustanovitvi župnije bila ustanovljena komisija za diakonijo. Tako praznujemo tudi 43 let karitativnega delovanja.

V vseh teh letih je župnijska Karitas bila ena ključnih organizacij v naši občini, saj se je zvrstilo kar veliko dobrodelnih dogodkov in pomoči. Kdorkoli je potreboval pomoč v materialni ali finančni obliki, jo je vedno dobil. Bolj kot to, pa je tudi danes potrebna topla beseda, pozornost, čas in odprte oči za človeka v stiski.

Na dom ste v preteklih dneh že prejeli zbornik v katerem je na kratko orisana pot do danes. Radi ga vzemite v roke in ga podarite še komu. Naj nas vse skupaj opominja na Jezusove besede: “Pojdi in tudi ti tako delaj!”

Posebna zahvala gre seveda tudi vsem sodelavcem župnijske Karitas, še posebej ge. Mariji Kraškovic in pred njo tudi g. Marjanu Žvegliču in še komu, ki je v vseh teh letih daroval svoj čas za človeka v stiski. Iskrena hvala.

 

ZBORNIK:

Karitas30let