Oznanila župnije Škofljica, 31.7.2022

18 NEDELJA  MED LETOM  – 31.7. 2022

 

 

Kako gledamo na to kar je časno in na to kar je večno. Na to nas opozarja današnja božja beseda. To je znamenti Pridigar, apostol Pavel in sam Odrešenik.

Godovi:

Jutri goduje Alfonz Ligvorij, škof; v torek Evzebij, škof; v sredo Martin menih; v četrte Janez Vianej, župnik; v petek Marija Snežna in prvi petek v mesecu in v soboto Jezusova spremenitev na Gori  in prva sobota v mesecu.

Danes teden bo 19 nedelja med letom. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri., Moder je tisti, ki čaka pripravljen. Vabljeni k bogoslužju.

Sv. maše:

pon. za božje varstvo med počitnicami, ob 20 uri

tor.   za ++ priporočene v molitev, ob 7.30zj.

sre. za ++ Repar, ob 20 uri

čet.    v dober namen – Gum. ob 19 uri

         za + Marija Hočevar, obl.in za zdravje Primoža, ob 20 uri

pet.   za + Janez Janežič, 7 dan, ob 20 uri

sob.   za duhov. in red. poklice, ob 7.30 zj.

          za + Helena Gruden, ob 20 uri

ned.    ob 8 uri za žive in mrtve farane

           ob 10 uri za Majda Jerman

Sreda je prava v mesecu, zato vabljeni k molitvi po papeževem namenu. Tokrat se bomo spomnili malih in srednjevelikih podjetij, ki jih je hudo prizadela gospodarska in družbena kriza, da bi našli potrebna sredstva za nadaljevanje svojih dejavnosti v dobrorbit družbe v kateri živijo. Vabljeni.

V mesecu avgustu bodo skrbeli za lepoto božje hiše – Cesta ob Barju in cesta pod Strahom. Skupno delo povezuje tudi ljudi. Dogovorite se! Hvala za mesec julij.

V petek bom obiskal bolne brate in sestre. Pomagajmo jim z prijemom zakramentov.

V petek bomo pred Najsvetejšim  molili za versko odgovornost staršev do otrok. Otrok potrebuje zglede. Vabljeni k molitvi.

Otroke bomo vpisovali k verouku v torek in v sredo 16 in 17 avgusta. Dopoldne od 9 – do 10 uri in popoldne ob 17 do 18 uri. Seboj prinesite družinsko knjižico, ali krstni list ali izpisek iz krstne knjige.

Na pultu v avli si vzemite 8 številko Ognjišča.