Oznanila župnije Škofljica, 14.8.2022

Večkrat naletimo na nasprotovanja, če govorimo  o veri sredi družbe, prijateljev in celo v družin ali povemo resnico. Mnogi hočejo utišati resnico. Tako so skušali uničiti tudi preroka jeremija, ki so ga vrgli v vodnjak.

 

Godovi:

Jutri obhajamo slovesni zapovedani praznik  Marijino Vnebovzetje ali Veliki šmaren. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Marija je zmagala z vero  v Božjega sina. Vabljeni na praznovanje.

V tprok goduje sv. Rok – spokornik; v sredo sv. Evzebij, muč; v četrtek sv. Helena – cesarica; v petek Sikst III, pp; in v soboto sv. Bernard, opat.

Danes teden bo 21 nedelja med letom in godpp Pja X. Sv. mašo bomo obhajali ob 8 in ob 1o uri. Jezus nam spregovori o miru. Kaj nam pomeni mir? Vabljeni k daritvi sv. maše.

 

Sv. maše:

pon. ob 8 uri za žive in mrtve farane – ob prazniku

ob 10 uri za + Romeo Travičič, 30 dan

tor.  v čast Mariji Pomagaj, ob 7.3o zj.

sre. za vse dobrotnike doma – gmotno in duhovno, ob 15.3o v domu SOŠ

za +Angela Cigale, 7 dan, ob 19 uri

čet.  za + Janez Janežič, 30 dan ob 19 uri

za + + Jurmanove, Gum, ob 20 uri

pet.  za + Agneš Bedič, obl. ob 19 uri

sob.  za + Ana Anžič, 7 dan  ob 19 uri

ned.  ob 8 uri za žive in mrtve farane

ob 10 uri za ++ iz Magdalenske gore

 

Na praznik Marijinega vnebovzetja se bomo izročili Materi božji v varstvo. Pridružite senam v molitvi.

 

Večerne maše bodo odslej ob 19 uri v župnijski cerkvi. Vabljeni k svetemu bogoslužju.

 

V torek in v sredo je vpis otrok v prvi in druge razrede veroučne šole. Vpis bo dopoldne od 9 do 10 ure in popoldne od 17 do 18 ure. Starši prinesite družinsko knjižico ali izpisek iz krstne knjige kjer je bil otrok krščen v župniji. Starši lepo vabljeni.

 

Vse, ki darujete za sv. maše ne nakazujte denarja po transakciskem računu in ne naročajte maš na ta način. Lahko pride do velike zmede.

 

V nedeljo 28 avgusta 2022 bo na Kureščku pri Kraljici miru slovesnost 30 letnice obnovitve in  ponovne posvtitve cerkve. Slovesnost bo zunaj cerkve ob 16 uri, ki jo bo vodil ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. Več si preberite na oglasni deski  zunaj cerkve.