Mlada Karitas

 

Naša želja je, da mlade prav preko youngCaritas – Karitas mladih ozaveščamo o socialnih problemih v družbi. V njih želimo vzbuditi čut za sočloveka ter željo po tem, da bi znali prepoznati in po svojih močeh pomagati ljudem v stiski doma in drugje po svetu.

Vključevanje mladih v prostovoljno delo je zelo pomembno za graditev močne in trdne skupnosti, saj prostovoljno delo predstavlja spodbudo za solidarnosti v družbi. Mladi prostovoljci na podlagi pridobljenih izkušenj s prostovoljnim delom lahko postanejo dobri ambasadorji, podporniki, ali celo sodelavci dela in aktivnosti Karitas v Sloveniji.

Kje se lahko srečamo?

youngCaritas organizira različna izobraževanja, delavnice v vrtcih in šolah ter prostovoljske aktivnostih, na katerih lahko vsak najde nekaj zase in pri njih uporablja svoja znanja in talente. Obveščanje o aktivnostih poteka preko Actionpoola. Če bi želeli, da vas dodamo pišite na young.caritas@karitas.si

delavnica youngcaritas

Kaj ponujamo?

Mladi s sodelovanjem pri različnih aktivnostih pridobijo nove izkušnje in dragocena prijateljstva za celo življenje. Velik poudarek dajemo temu, da je že prva izkušnja z youngCaritas – Karitas mladih za mlade zabavna, zanimiva in pusti dober vtis. Zavedamo se, da bodo na podlagi te izkušnje pristopali k nadaljnjim aktivnostim in razvijali svoje ideje.