Oznanila župnije Škofljica, 16.7.2023

15. NEDELJA MED LETOM – 16.7. 2023

Kakšna mora biti zemlja, da prinaša sad. Če hočemo, da zemlja obrodi je -potrebno dejavnikov — sonce, zrak, voda, seme, delo, primerno vreme in še bi lahko naštevali.

Godovi: V. pon. Aleš — spokornik; v tor. Elij iz Koštabone, diakon; v. sredo Simah, pp; v četrtek Marjeta Antiohijska, muč; v petek Danijel — prerok, v soboto Marija Magdalena, spokornica. Danes teden bo 16. nedelja med letom in Krištofova nedelja. Sv. maša bo ob 8. in ob 10. uri. Po prvi in drugi maši bomo blagoslovil vsa prevozna sredstva. Vabljeni.

Sv. maše:

pon. v čast MB za zdravje, ob 20. uri

tor.  za + Anton Pečjak, pogrebna ob 15. uri

sr. za + Aleksander Pene,ob 17. uri — pogrebna za + Marija Korevec, obl. ob 20 uri .

čet. za + Ani Erjavec, ob 19. uri na Gum

za ++ Okoren in. Strgar, ob 20. uri

pet. za + Sandi Pene, 7. dan; ob 20.uri

sob. za + Dušan Gruden, ob 20. uri

ned. ob 8. uri za žive in mrtve farane.

ob 10 uri za + Stane Pečjak, obl.

 

Naši skavti so te dni na letnem taboru na Lovranovem na Blokah. Danes imajo dan odprtih vrat.

V petek se je od zemeljskega življenja poslovil Aleksander Pene iz Lanišča. Od njega se bomo lahko poslovili v sredo od 14. ure naprej na naših Tratah, ob 17. uri borno darovali zanj sv. mašo v župnijski cerkvi. Za pokoj njegove duše bomo molili jutri zvečer pol ure pred sv. mašo.
Vabljeni k molitvi.

Prihodnjo nedeljo bomo pri obeh mašah blagoslovili vsa prevozna sredstva, od skirojev do delovnih strojev. Potrudimo se za blagoslov. V petek vabljeni k polurni molitvi; prosili bomo za primerno vreme. Mnogi zaradi slabega vremena veliko trpijo in so v skrbeh. Pridružite se nam.

Revija Don Bosco je v avli na pultu.