Oznanila župnije Škofljica, 6.8.2023

 

PRAZNIK  – JEZUSOVA SPREMENITEV NA GORI

 

Učenci so na Gori spoznali poveličanega Jezusa, ki je vir nebeške sreče. Zato je tudi Peter izrekel pomenljive besede – Naredimo tri šotore – Tebi enega, Mojezesu in Eliju.

Godovi:

 V pon. Sikst II. pp. v tor. Dominik, ustanoviltej reda dominikancev; v sredo sv. Terezija od Križa, Edit Stein, muč; v četrtek sv. Lovrenc, muč; v petek sv. Klara, devica in v soboto Ivana Šantalska, redovnica.

Danes teden bo 19 nedelja med letom. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Jezus reče petru – Malovernež, zakaj si podvomil. Jezus nas vabi na svoj čoln. Vabljeni k sv. daritvi.

Sv. maše:

pon. za + Angela Cigale, obl. ob 20 uri

tor.  pog. maša za + Nevenko Škufca, ob 16 uri

sre. za + Marija Hočevar, obl. ob 2o uri

čet.   za + Anton Okoren, ob 19 uri na Gum.

         za + Martin Iskra, obl. ob 2o uri

pet.   za + Jožef Gradišar, obl. ob 20 uri

sob.  poročna za Moniko in Tadeja, ob 14 uri

ned.   ob 8 uri za žive in mrtve farane

         ob 10 uri za vzgojitelje in dobrotnike

V četrtek se je od zemeljskega življenja poslovila Nevenka Škufca iz Gratove ulice. Pogreb + Navnke bo v torek ob 16 uri. Od nje se bomo lahko poslovili od 11 ure naprej. V ponedeljek ob 19.3o bomo v kapeli molili za pokoj njene duše. Vabljeni k molitvi.

Slovenski škofje vabijo k nabirki za pomoč vsem, ki so doživeli  in so prizadeti od povodnji, poplavah in neurjih. Nabirka bo prihodnjo nedeljo pri vseh mašah, to je 13.8. Zbrana sredstva se bodo izročila Slovenski Karitas. Slovenski kristjani stopimo skupaj in se povežimo v solidarnosti. Pomagajmo z darom  – delom v lokalnem okolju.

Danes zvečer vabljeni k molitveni uri za odvrnjenje neurja, ob 19 uri. v župnijski cerkvi.

Vabljeni mladi, družine, starejši. Skupaj prosimo Boga pomoči. On je naš pravi varuh. Združimo se v molitvi za rešitev iz stiske.