Oznanila župnije Škofljica, 20.8.2023

 

20.  NEDELJA  MED   LETOM  – 20. 8. 2023

 

 

Mati deklice, ki jo je mučil hudi duh je imela izredno močno vero. Jezus jo je javno pohvalil, deklico pa je rešil hudega duha.

 

Godovi:

V pon. sv. Pij X, pp; v torek Marija Devica Kraljica; v sredo sv. Roza iz Lime, v četrtek sv. Jernej , apostol; v petek Ludvik IX, kralj; v soboto Zeferin, pp.

Danes teden bo 21 nedelja med letom. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Kaj bi povedali o Jezusu, ko bi nas začeli spraševati – novinarji, tisti, ki bi radi postali kristjani, kakšen odgovor bi dali. Tudi evangeliji nam govorijo o tem. Vabljeni.

Sv. maše:

pon. za ++ priporočene v molitev

tor.   za + Anton Okoren

sre. v dober namen

čet.   za + Sandi Pene

pet.   za + Miro Perme, ob 19 uri

sob.   za + Minka Kovačič, ob 19 uri

ned.   ob 8 uri za žive in mrtve farane

          ob 10 uri za ++ Boben

V petek 18 avgusta se je od zemeljskega življenja poslovila Ana Toni – Srakarjeva mama iz Šmarske ceste, v svojem 99 letu starosti. Večer pred pogrem bo molitev v župnijski kapeli za pokoj njene duše. Kdaj bo pogreb naknadno zveste. Pokojno priporočam v molitev. Pogreb bo s sveto mašo.

Danes se v naši župniji prične letošnji oratorij.

V nedeljo vabim na romanje na Goro pri Sodražici. Poromali bomo božji službnici Magdaleni Gornik z osebnimi avtomobili, preko Sodražice na Goro. Bomo pro nedeljski popoldanski pobožnosti ob 16 uri. Romarji lepo vabljeni na božjo pot.

Kmetje iz okolice Celja in Savinkse doline prosijo za krmo. Če jo kdo ima, da bi jo prodal ali pa daroval se naj zglasi v župnijski pisarni.

Martin Krpan in policijski orkester vabita na predstavo, ki bo 2. 9. 2023 v na Studencu pri Domžalah. Ves zbrani denar bodo darovali otrokom za šolske potrebščine na poplavljenih območjih. Hvala vsem, ki se boste udeležili predstave.