Evropsko srečanje mladih – Taize


Foto: Tamino Petelinšek

 

V teh dneh ste verjetno že velikokrat srečali mlade iz vse Evrope, pa tudi iz Brazilije, Egipta in drugih oddaljenih držav. V Slovenijo jih je prispelo okrog 5000.

V naši župniji so nastanjeni po domovih naših župljanov, svoj dom pa so odprle tudi družine iz Rašče, Velikih Lašč, Staj pri Igu, Iga, Šmarja-Sap, Podgorice in še kje. Toplo smo jih sprejeli, da bi z nami preživeli nekaj dni v molitvi in prepevanju spevov. Izredno zadovoljni so nad našo gostoljubnostjo, trudimo pa se, da tudi mi njim pokažemo evangeljskega duha Jezusa, ki nam naroča sprejemati popotnike.

V ponedeljek bodo še nekaj časa z nami in pri nas obhajali sveto mašo, nato pa se bodo polni vtisov vrnili v svoje domove.

Taizejko srečanje je polno blagoslova, saj imamo na tem srečanju zares priložnost moliti skupaj s kristjani vseh veroizpovedi: katoliške, pravoslavne, protestantske.. Hodimo skupaj je geslo, ki mu sledimo ves čas tega srečanja.

Vsak večer ob 19. uri je na Youtube kanalu radia Ognjišče mogoče spremljati tudi prenose molitev iz Arene Stožice.

PO JUTRIŠNJI SVETI MAŠI, LEPO POVABLJENI, DA SE Z NJIMI PODRUŽITE OB KAVI, ČAJU IN PECIVU. POGOVARJAJTE SE Z NJIMI, JIH KAJ VPRAŠAJTE IN JIM MORDA TUDI KAJ PREDSTAVITE.